fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Hoorn

dinsdag 12 november 2019 van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 12 november is er in Hoorn een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Messiasverwachting in het Jodendom. De bijeenkomst vindt plaats in het Kerkelijk Centrum de Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De Messiasverwachting in het Jodendom
Ds. Jaap de Vreugd: “We zijn een bevoorrechte generatie: we zien tal van profetische beloften van God in vervulling gaan in de terugkeer en het (beginnend) herstel van Israël. Daarmee is ook de komst van de Messias en de doorbraak van het rijk van God naderbij gekomen en het is van belang iets te weten hoe het Joodse volk naar de komst van de Messias uitziet. In het jodendom is de Messias vanaf de tweede eeuw v.Chr. een leider die een messiaanse periode van vrede en welvarendheid voor Joden en andere volkeren gaat inluiden. Onder de Dode Zeerollen zijn teksten die het optreden van twee messiassen vermelden; de Messias zoon van David en Messias zoon van Jozef.

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Kerkelijk Centrum de Octaaf, Hoorn
J.D. Pollstraat 1, Hoorn, Nederland
+ Google Maps