fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Raalte [AFGELAST]

donderdag 28 mei van 20:00 - 22:00

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze avond niet door.

Op donderdag 28 mei is er in Raalte een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël als teken van hoop. De bijeenkomst vindt plaats in het Annahuis, De Plas 8 in Raalte. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Israël, teken van hoop
‘Ha-Tiqwah’, zo heet het volkslied van Israël: de hoop. Typerend voor de houding van het Joodse volk door de generaties heen is het woord hoop. In de lange geschiedenis van Israël is nooit de hoop op betere tijden, op een stralende toekomst uitgeblust. Een hoop die ten diepste gevoed wordt door het geloof in de trouw van de Eeuwige en Zijn onwankelbare beloften. Dat geloof en die hoop hebben het volk van het verbond door de zwartste perioden van de geschiedenis heen geholpen. Niet voor niets bezingt het volkslied het verlangen dat in duizenden jaren niet verloren is gegaan om als een vrij volk te leven in ‘ons land, erets Tsion wierusjalaiim’. We zien het begin van de vervulling van dat verlangen in onze dagen. Maar niet alleen leeft Israël zelf van de hoop; het is ook een teken van hoop voor de wereld, juist als we zien op de vervulling van beloften en profetieën. Het is spannend om te zien hoe Gods Woorden werkelijkheid worden.

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
donderdag 28 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Annahuis, Raalte
De Plas 8, Raalte, Nederland
+ Google Maps