fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees Kant in Krimpen aan de Lek

woensdag 15 mei van 20:00 - 22:00

Op woensdag 15 mei is er in Krimpen aan de Lek een studieavond met ds. Kees Kant van Christenen voor Israël. Het thema is: De grote betekenis van Israël voor deze wereld. De bijeenkomst vindt plaats in ’t Voorhof, Dorpstraat 1 in Krimpen aan de Lek. De aanvang is om 20.00 uur, zaal gaat open om 19.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De grote betekenis van Israël voor deze wereld
“Israël is iets van vroeger, uit de tijd van de Bijbel. Vandaag is Israël een gewoon land als elk ander land.” Maar is dat wel zo? De Bijbel zegt iets heel anders. God gaat een bijzondere weg met Zijn volk Israël en er gaan grote dingen gebeuren in de wereld. De profeet Jesaja zegt dat de mensen een bedekking hebben die moet worden weggenomen, zodat we de dingen van God kunnen begrijpen. Pas dan kan het grote bruiloftsfeest van Messias Jezus komen. Tijdens deze studieavond wordt er dieper ingegaan op de anti-Joodse houding in de kerkgeschiedenis.

Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israel International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrech en is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

Gegevens

Datum:
woensdag 15 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jaap Bremmer

Locatie

‘t Voorhof, Krimpen aan de Lek
Dorpstraat 1, Krimpen aan de Lek, Nederland
+ Google Maps