fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Alblasserdam [AFGELAST]

donderdag 28 mei van 20:00 - 22:00

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze avond niet door.

Op donderdag 28 mei is er in Alblasserdam een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De wet van Meden en Perzen. De bijeenkomst vindt plaats in het ’t Scheepke, Rijnlaan 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De wet van Meden en Perzen
Dat is geen wet van Meden en Perzen betekent vaak: dat is geen strikte regel of dat is iets waar je van af mag wijken. Deze zegswijze gaat terug op de Bijbel. De Meden en de Perzen zijn twee volken uit het Midden-Oosten: de Perzen kwamen uit Perzië, de Meden bewoonden het Medische rijk, dat grofweg op de plaats lag waar nu het zuidwesten van Irak ligt. In het boek Daniël staat een verhaal waarin de Perzische koning Darius een gebod uitvaardigt dat inhield dat de ingezetenen van het Medische rijk hun verzoeken alleen nog maar tot hem mochten richten. Als gevolg van dit verbod werd Daniël in de leeuwenkuil geworpen. De leeuwen deden hem echter niets; hij kwam er ongedeerd weer uit. Ook in het boek Esther komt de wet van Meden en de Perzen voor.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
donderdag 28 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Wim Fiole

Locatie

‘t Scheepke, Alblasserdam
Rijnstraat 434, Alblasserdam, Nederland
+ Google Maps