fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees van Velzen in De Meern

dinsdag 24 september van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 24 september is er in De Meern een studieavond met ds. Kees van Velzen van Christenen voor Israël. Het thema is: Jeruzalem, de steen des aanstoots. De bijeenkomst vindt plaats in de Klepel, Zandweg 126 in de Meern. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Jeruzalem de steen des aanstoots
Jeruzalem draagt van oorsprong de naam Salem, ofwel Vrede. Toch is juist deze plaats het toneel van verwoesting en verschrikking, al eeuwenlang. De stad waar koning David drieduizend jaar geleden recht begon te spreken, werd de stad waar het onrecht z’n hoogtepunt bereikte. Jeruzalem is weer een joodse stad met een joodse burgemeester, en in meerderheid een joodse bevolking. En nog steeds vloeit er bloed. Jeroesjalajim, stad van vrede, steen des aanstoots tot op de huidige dag. Zacharia spreek ook dat Jeruzalem een schaal van bedwelming is voor alle volken. Alle volken zullen in de eindtijd naar Jeruzalem trekken voor de laatste strijd. Het gaat om Jeruzalem en de Here overwint alle volken door de adem van zijn mond. De engel zei tot Maria dat Jezus zal zitten op de troon van David, midden in zijn volk Israël. In het rijk van vrede zullen alle volken optrekken jaar na jaar om het Loofhuttenfeest te vieren in de stad van vrede, Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Ds. Kees van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
dinsdag 24 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

De Klepel, De Meern
Zandweg 126, De Meern,
+ Google Maps