fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Dinteloord

donderdag 10 oktober van 19:30 - 21:30

Op donderdag 10 oktober is er in Dinteloord een studieavond met ds. Kees van Velzen van Christenen voor Israël. Het thema is: Gods plan met Israël. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Commissie Zending en Evangelisatie en vindt plaats in het Hervormd Centrum, Westvoorstraat 18 in Dinteloord. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Gods plan met Israël
Ds. Kees van Velzen: “Ik ben ervan overtuigd, dat het gebeuren rond Israël een van de grote tekenen van God in onze tijd is. Daarom spreek ik graag over de plaats van Israël in Gods heilsplan, over profetie en vervulling, over de relatie Israël en de kerk, over wat er mis ging in die relatie: vervangingstheologie en anti-judaïsme, over zionisme en christenzionisme, over antisemitisme en ga zo maar door. Israël is een uniek land en een uniek volk en het is het enige volk uit de oudheid dat nog steeds bestaat, inclusief taal en tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. De Heere God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe. Onze verlosser en Koning Jezus Christus is Jood uit de Joden, geboren en getogen in Israël. Zijn wederkomst en de vestiging van Zijn koningschap over Israël zal plaatsvinden in dezelfde stad als van waar hij vertrok: Jeruzalem.”

Achtergrond spreker
Ds. Kees van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
donderdag 10 oktober
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Commissie Zending en Evangelisatie

Locatie

Hervormd Centrum, Dinteloord
Westvoorstraat 18, Dinteloord, Nederland
+ Google Maps