fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Stadskanaal

woensdag 15 mei van 19:30 - 22:00

Op woensdag 15 mei is er in Stadskanaal een studieavond met ds. Kees van Velzen van Christenen voor Israël. Het thema is: Romeinen 11, geënt op de edele olijf. De bijeenkomst vindt plaats in Christengemeente Rehoboth, Hoofdkade 139a in Stadskanaal. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Romeinen 11, geënt op de edele olijf
Paulus schrijft in Romeinen 11 dat wij, christenen uit de heidenen, als van nature wilde takken geënt zijn op de edele olijfboom Israël. Hij leert verder dat wij ons niet mogen beroemen op de verkregen positie op de edele olijfboom, maar dat is helaas wél gebeurd in de kerkgeschiedenis. Er komen allerlei vragen naar boven zoals: Wat doet enten met de eigenschappen van de loot die geënt wordt en wat met de wortel? Wat is er aan de hand met een wilde olijf? Waarom beschrijft Paulus in dit bijzondere gedeelte op deze manier de relatie tussen christenen en Joden? Wat is enten precies? Wat doet dat enten met je persoonlijk als individu en als collectief? Wanneer zijn wij geënt en wat betekent het voor Israël? Wat moeten we als kerken en gemeenten hiermee en wat betekent dit voor de praktijk van alledag en mogelijk voor ons voortbestaan?

Achtergrond spreker
Ds. Kees van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
woensdag 15 mei
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Werkgroep Eretz HaTzafon
Telefoon:
0597-430 001

Locatie

Christengemeente Rehoboth, Stadskanaal
Hoofdkade 139a, Stadskanaal, Nederland
+ Google Maps