Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Steenwijk

dinsdag 19 juni van 19:45 - 21:45

Op dinsdag 19 juni is er in Steenwijk een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 70 jaar Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Vrije Zendingsgemeente Beth-El, Gasthuislaan 109 in Steenwijk. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

70 jaar Israël 
Het is dit jaar 70 jaar geleden dat David Ben Goerion, Israëls eerste premier, de staat Israël uitsprak en oprichtte. Op 14 mei 1948 en het werd het begin van grote oorlogen in het Midden-Oosten, maar ook van de terugkeer van het Joodse volk naar het Land van hun voorvaderen en Land van de Belofte. In 70 jaar is het grotendeels braakliggende land veranderd in een modern westers land en heeft Israël als volk zijn eigen plaats verovert en ontwikkelt. Het is bijzonder om allerlei Schriftgedeelten over de terugkeer van Israël en herstel van het land in de profeten in onze dagen werkelijkheid te zien worden.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 19 juni
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

Vrije Zendingsgemeente
Telefoon:
0591-232373

Locatie

Vrije Zendingsgemeente Beth-El, Steenwijk
Gasthuislaan 109, Steenwijk,
+ Google Maps