fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Balk

dinsdag 14 januari van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op dinsdag 14januari is er in Balk een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël: strijd en overwinning. De bijeenkomst vindt plaats in de Paadwizer, Siemen de Jongstrjitte 2 in Balk. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Israël: strijd en overwinning

Al vanaf het prilste begin is het leven van Abraham, Isaak en Jacob, en hun nageslacht Israël, omgeven met strijd. Het woord strijd zit zelfs in de betekenis van de naam Israël: God strijdt met/voor hem. In het Oude Testament, rondom de geboorte en het leven van Jezus Christus, gedurende de kerkgeschiedenis en tot op heden heeft Israël altijd strijd gekend. Vandaag de dag openbaart die strijd zich opnieuw. Openbaring 12 laat ons zien dat hier een geestelijke strijd in de hemelse gewesten aan ten grondslag ligt. Er is een draak, de oude slang, die oorlog voert tegen de vrouw, omdat zij het Kind heeft voortgebracht. Maar Israël wordt door de Heere beschermd en het blijkt dat Israël niet te verslaan is. Net zo wordt er strijd gevoerd tegen de kerk, het lichaam van Christus, waarvan Hij ook gezegd heeft: de poorten van de hel zullen haar niet overweldigen. Wat een bemoediging: strijd die door Gods genade altijd leidt tot overwinning.

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
dinsdag 14 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

De Paadwizer, Balk
Siemen de Jongstrjitte 2, Balk, Nederland
+ Google Maps