Laden Evenementen
  • Ds. Oscar Lohuis. Foto | Goed Nieuws Bediening
Activiteit

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Capelle aan den IJssel

donderdag 11 oktober van 20:00 - 22:00

Op donderdag 11 oktober is er in Capelle aan den IJssel een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom christenen iets met Israël hebben. De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Waarom christenen iets met Israël hebben
Als je christen wordt krijg je automatisch iets met Israël. Tenminste, als je de Bijbel mag geloven. Toch leeft dit idee bij vele christenen niet. Efeze 2:11-22 en 3:6 laten ons zien dat wij medeburgers, mede-erfgenamen en mededeelgenoten met Israël zijn geworden. Het belangrijk te beseffen wat dat wel en niet inhoudt. Het christendom heeft Jezus en de apostelen losgekoppeld van het volk Israël. Dat klopt niet. In deze lezing denken we na over de eenheid van de Kerk met Israël, hoe de niet-Joodse gelovigen in Jezus zich verhouden tot het verbondsvolk van God.

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
donderdag 11 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Ontmoetingskerk, Capelle aan den IJssel
Zevensprong 4, Capelle aan den IJssel, Nederland
+ Google Maps