fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Eerbeek [AFGELAST]

maandag 25 mei van 20:00 - 22:00

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze avond niet door.

Op maandag 25 mei is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Zegen door Israël. De bijeenkomst vindt plaats in het Cultuurhuis Pater Dekker, H.A. Lorentzstraat 20 in Eerbeek. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Zegen door Israël
Onder christenen leven er uiteenlopende meningen en gevoelens over Israël. Als we in de Bijbel lezen gaat het op bijna iedere bladzijde over wat God in, voor en door Israël heeft gedaan, om daardoor de hele wereld te zegenen. Ook bijna alles wat wij in het Nieuwe Testament lezen gebeurde in Israël en onder het Joodse volk. Wij leven in een tijd dat het Joodse volk weer woont in het land dat God aan Abraham, Izak en Jacob heeft beloofd. Israël staat weer op de kaart van de wereld. Wat doen wij als christenen daarmee? Wat kunnen wij leren als we kijken naar de moderne ontwikkelingen en deze leggen naast de profetieën uit de Bijbel? Hoe is de wereld gezegend door Israël en geldt die belofte uit Genesis 12:1-3 nu ook nog? Genoeg belangrijke vragen om bij stil te staan.

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

 

Gegevens

Datum:
maandag 25 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Cultuurhuis Pater Dekker, Eerbeek
H.A. Lorentzstraat 20, Eerbeek, Nederland
+ Google Maps