fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Leek

dinsdag 10 december 2019 van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 10 december is er in Leek een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Wie is Jezus in relatie tot Israël? De bijeenkomst vindt plaats in de Hoeksteen, Lindensteinlaan 1 in Leek. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Wie is Jezus in relatie tot Israël?
Het is moeilijk voor ons om te beseffen dat Jezus in veel opzichten bij Israël hoort. Door de eeuwen heen hebben wij Hem zo van Zijn Joodse wortels ontdaan, dat we Jezus en Israël maar moeilijk met elkaar in verband weten te brengen. Velen die in Hem geloven, van Hem getuigen of Hem prediken hebben het nooit over Israël. Of misschien toch wel, maar dan in negatieve zin, omdat Hij botste met de Joodse leiders van Zijn tijd. Toch zijn Jezus en Israël niet van elkaar te scheiden. Hun geschiedenissen hebben veel overeenkomsten. God heeft in Jezus naar Zijn volk Israël omgezien en Hij is gekomen om zijn volk Israël te verheerlijken, zo lezen wij in Lukas 1 en 2. Wat hebben het evangelie van Jezus en de geschiedenis en toekomst van Israël met elkaar te maken?

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
dinsdag 10 december 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

de Hoeksteen, Leek
Telefoon:
Lindensteinlaan 1
Website:
Leek