fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Frank Heikoop in Nieuwkoop

dinsdag 12 november van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 12 november is er in Nieuwkoop een studieavond met ds. Frank Heikoop, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Bijbelse achtergrond van het Israelisch-Arabisch conflict. De bijeenkomst vindt plaats in Zalencentrum de Rank, Regthuysplein 19 in Nieuwkoop. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Bijbelse achtergrond van het Israelisch-Arabisch conflict
Israël is al duizenden jaren het volk van God. Vanaf ongeveer 1250 voor Christus woonde het in het Beloofde Land. Als onafhankelijke Joodse staat bestaat het moderne Israël echter nog maar enkele tientallen jaren. Na bijna tweeduizend jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is. Maar dat geeft ook een geweldig conflict. Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Israël, en Ismaël, voorvader van de Arabische volken. Wat is de bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen betreffende de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor Arabieren en Palestijnen? Welke rol speelt de islam in dit conflict?’

Achtergrond spreker
Ds. Frank Heikoop studeerde theologie in Utrecht en is momenteel ruim 25 jaar predikant in s-Gravenland, Kortenhoef en Harmelen.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Zalencentrum De Rank, Nieuwkoop
Reghthuysplein 19, Nieuwkoop, Nederland
+ Google Maps