Laden Evenementen
  • Ds. Willem J.J. Glashouwer
Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Almere

dinsdag 19 juni van 19:45 - 21:45

Op dinsdag 19 juni is er in Almere een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De tekenen van de eindtijd. De bijeenkomst vindt plaats in Missie Centrum de Wegwijzer. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Tekenen van de eindtijd
Door de eeuwen heen is er binnen de kerken een diepe aversie gegroeid ten opzichte van Joden en Israël. Naast de vraag hoe dat is gekomen is het ook belangrijk te weten wat het voor de Joden in de diaspora heeft betekend. Want de kerk heeft zeer veel donkere bladzijden als het gaat om de verhouding met Joden. Ds. Glashouwer zal ook ingaan op de profetische betekenis voor Gods plan met zijn volk Israël, met name met het oog op de huidige ontwikkelingen in de wereld, op de eindtijd en het oordeel over de volken. Israël heeft nog steeds als Gods verbond een grote en blijvende rol het heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Gegevens

Datum:
dinsdag 19 juni
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Arjan Vaders
Telefoon:
036-549 0604

Locatie

Missie Centrum De Wegwijzer, Almere
Makassarweg 80, Almere,
+ Google Maps