fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Heleen Bénard Emmeloord

donderdag 19 september van 20:00 - 22:00

Op donderdag 19 september is er in Emmeloord een lezing met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: De feesttijden van de Here – Gods kalender. De bijeenkomst vindt plaats in de Regenboog, Nagelerstraat 35 in Emmeloord. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De feesttijden van de Here – Gods kalender
In Israël zijn het de feestdagen die het ritme van het jaar bepalen. Met daarbij het verlangen, de vreugde of de rouw. Dan hebben we het over Bijbelse vreugde en rouw. Dat is misschien wel het mooiste leer element bij dit onderwerp. Want alle feesten zijn door onze Hemelse Vader aangereikt in de Thora, de eerste vijf boeken van het oude testament. De drie hoogheilige feesten zijn intense vreugdevolle dagen, vol bijbelse opdrachten die we met elkaar gaan bekijken. Maar hoe ervaar  je de dag van inkeer en boetedoening: Yom Kippur? Kortom een boeiend en praktisch onderwerp waar we pareltjes in ontdekken voor ons geestelijk leven.

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

 

Gegevens

Datum:
donderdag 19 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Harold Dikken

Locatie

Baptistengem. De Regenboog, Emmeloord
Nagelerstraat 35, Emmeloord, Nederland
+ Google Maps