Laden Evenementen
  • Ds. Willem J.J. Glashouwer
Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Lelystad

donderdag 13 december 2018 van 20:00 - 22:00

Op donderdag 13 december is er in Lelystad een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De tekenen der tijden in profetisch perspectief. De bijeenkomst vindt plaats in Max het musje, Groene Velden 83 in Lelystad. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Verkoop van producten uit Israël.

Tekenen der tijden in profetisch perspectief
Door de eeuwen heen is er binnen de kerken een diepe aversie gegroeid ten opzichte van Joden en Israël. Naast de vraag hoe dat is gekomen is het ook belangrijk te weten wat het voor de Joden in de diaspora heeft betekent. Want de kerk heeft zeer veel donkere bladzijden als het gaat om de verhouding met Joden. Ds. Glashouwer zal ook ingaan op de profetische betekenis voor Gods plan met zijn volk Israël, met name met het oog op de huidige ontwikkelingen in de wereld, op de eindtijd en het oordeel over de volken. Israël heeft nog steeds als Gods verbond een grote en blijvende rol het heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Gegevens

Datum:
donderdag 13 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Gebouw Max het musje, Lelystad
Groene Velden 83, Lelystad,
+ Google Maps