fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Vaassen

dinsdag 16 april van 19:30 - 21:30

Op dinsdag 16 april is er in Vaassen een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het thema is: De XII artikelen en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Rank, Torenstraat 15 in Vaassen. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De XII artikelen en Israël
Er zijn 12 stammen van Israël, 12 apostelen, 12 poorten in het nieuwe Jeruzalem en 12 artikelen in de Apostolische Geloofsbelijdenis. Maar geen woord over Israël of het Joodse volk.

Sinds Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen aansloeg op de deur van de Slotkapel in Wittenburg, schijnt het licht van de Reformatie. Luther plaatste de Bijbel weer in het hart van de Kerk. Alleen door geloof. Alleen door genade. Alleen door Jezus Christus. Maar geen woord over Israël of het Joodse volk.

Felle veroordelingen van Joden, Jodendom en christelijk antisemitisme waren al heel snel aan de orde van de dag in de jonge christenheid.

Welke gevolgen heeft het ontbreken van Israël in de geloofsbelijdenis? Is de Kerk toe aan een nieuwe Reformatie? Wat betekent de terugkeer van de Joden naar Israël voor de vervangingstheologie? En nu blijkt dat God Zijn beloften aan Israël waarmaakt, wat staat er nog op Gods agenda?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

 

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 16 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Jan Brummel
Telefoon:
0578-570 031

Locatie

De Rank, Vaassen
Torenstraat 15, Vaassen,
+ Google Maps