fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Gerard Krol in Emmeloord

woensdag 13 november 2019 van 20:00 - 22:00

Op woensdag 13 november is er in Emmeloord een studieavond met ds. Gerard Krol, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Tempel en de belofte voor Israël. De bijeenkomst vindt plaats in het Buurthuis de Erven, Amstelland 2 in Emmeloord. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Verkoop van producten uit Israël.

De Tempel en de belofte voor Israël
Op deze avond staan we stil bij het belang van de tempel in de Schrift. De Tempel is als één van de rode draden die door de bijbel loopt. Bijbel is eenduidig, van Genesis tot en met Openbaring dat God bij de mensen wil wonen. De tempel was een tastbare replica van Gods hemelse verblijfplaats. Toen Mozes werd opgedragen een tempel te maken, werd hem verteld die draagbaar te maken, het was een tent of tabernakel. De Tempel heeft alles te maken met Gods plan voor de verlossing van de mensheid. Het is een glorieus plan waarvan God nooit is afgeweken. De tempel in Jeruzalem was de plaats waar God Zijn Naam aan verbonden heeft. Na de eerste en tweede Tempel is er ook in de toekomst sprake van een nieuwe tempel. Ook gaat het om de tempel als beeld van je eigen lichaam, een beeld dat ook Jezus op Zichzelf toepaste.

Achtergrond spreker
Ds. Gerard Krol heeft gestudeerd in leiden en Groningen en heeft als predikant gestaan in Lemmer en momenteel als PKN predikant in Geldermalsen. Ds. Krol is teven bestuurslid van de stichting Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
woensdag 13 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Diny Visscher

Locatie

Buurthuis de Erven, Emmeloord
Amstelland 2, Emmeloord, Nederland
+ Google Maps