fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met Tjerko van der Wouden in Lelystad

donderdag 23 mei van 20:00 - 22:00

Op donderdag 23 mei is er in Lelystad een lezing met Tjerko van der Wouden van Christenen voor Israël. Het thema is: Gods gedachten over Jeruzalem. De bijeenkomst vindt plaats in Max het Musje, Groene Velden 83 in Lelystad. Aanvang is om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Er is verkoop van producten uit Israël.

Gods gedachten over Jeruzalem
Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus deze stad de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Israël is het Land van de belofte met als glorieus middelpunt Jeruzalem. Deze stad heeft daarom een zeer bijzondere plaats in de heilsgeschiedenis van God met de wereld. Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Altijd klonk het aan het eind van sederavond: volgend jaar in Jeruzalem. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijdsstrijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het Koninkrijk kan doorbreken. In het rijk van vrede zullen alle volken optrekken jaar na jaar om het Loofhuttenfeest te vieren in de stad van vrede, Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Tjerko van de Wouden: “Mijn liefde voor Israël is begonnen in 2007 door een reis van Christenen voor Israël met Henk Binnendijk naar Israël. Tot die tijd had ik een blinde vlek voor Israël. In de Bijbel las ik over Israël heen en richtte mijn aandacht op zaken die mij persoonlijk aanspraken. In Israël is de Bijbel voor mij gaan leven en begon ik steeds meer te zien dat God zich nog steeds met Israël bezighoudt. Later heb ik nog een heel aantal reizen naar Israël gemaakt en heb het land goed leren kennen.”

Gegevens

Datum:
donderdag 23 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Gebouw Max het musje, Lelystad
Groene Velden 83, Lelystad,
+ Google Maps