fbpx
Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel
Activiteit

Studieavond met Henriët Poot in Kantens

maandag 21 januari van 19:30 - 21:30

Op maandag 21 januari is er in Kantens een studieavond met Henriët Poot, spreekster namens stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Joods leven. De bijeenkomst vindt plaats in de Christelijk Gereformeerde Kerk, Langestraat 25 in Kantens. De aanvang om 19.30 en de toegang is gratis.

Joods leven
Aan de hand van een leskoffer met allerlei voorbeeldmaterialen legt Henriët Poot uit welke waarde de specifieke Joodse voorwerpen hebben in het Jodendom. Voorwerpen als Israëlische vlag, een keppeltje, een gebedsmantel of een mezoeza hebben betekenis voor veel Joden in het dagelijkse Joodse leven, voor het Joodse geloof en volk. Daarnaast is er een uitleg over de cursus Focus op Israël.

Achtergrond spreker
Henriët Poot werd als Groningse geboren in 1967. Na de middelbare school volgde ze de Pedagogische Academie en later een studie psychologie. Zij is getrouwd met ds. Henk Poot en ze zijn samen ouders van een groot gezin. Zij werkt in het basisonderwijs. Sinds ongeveer 20 jaar is zij betrokken bij het werk van Christenen voor Israël. Eerst als Israëlconsulente, later raakte zij betrokken bij het werk van de Tov!Club. Ze geeft verder gastlessen, schrijft artikelen en houdt spreekbeurten.

 

Gegevens

Datum:
maandag 21 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Herma Bakker

Locatie

Christelijk Gereformeerde Kerk, Kantens
Langestraat 25, Kantens, Nederland
+ Google Maps