fbpx
Laden Evenementen
  • Kees de Vreugd
Activiteit

Studieavond met Kees de Vreugd in Sliedrecht [AFGELAST]

donderdag 26 maart van 20:00 - 22:00

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze zangavond niet door.

Op donderdag 26 maart is er in Sliedrecht een studieavond met Kees de Vreugd, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Messiaanse teksten in het Oude Testament. De bijeenkomst vindt plaats in de Maranathakerk, Lijsterweg 2 in Sliedrecht. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Messiaanse teksten in het Oude Testament
Ds. Kees de Vreugd: “Waarvoor koos God Israël uit? En geldt die keus nog steeds? Aan de hand van Bijbelteksten gaan we op zoek naar de uitleg van deze belangrijke vragen. In de Bijbel wordt Gods plan met Israël duidelijk. Jezus is Jood. En we gaan zien met welk doel Hij kwam, en van de bedoeling van God met Israël en met ons. Jezus betekent voor Israël iets anders dan voor de volkeren. Hij komt om Israël te herstellen. Voor de wereld komt hij om de volkeren te brengen tot de God van Israël.”

Achtergrond spreker:
Ds. Kees de Vreugd heeft theologie gestudeerd in Utrecht en Jeruzalem, waar hij zich o.a. bezighield met de rabbijnse uitleg van de Bijbel (Talmoed en Midrasj) en de Joodse wortels van het christendom. Van 2004 tot 2007 woonde en werkte hij voor Christians for Israel International in Jeruzalem. De Vreugd: “Sinds 2007 heb ik mijn plaats op het kantoor van Christenen voor Israël in Nijkerk, o.a. als eindredacteur van het tijdschrift Israël en de Kerk.”

 

Gegevens

Datum:
donderdag 26 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Johan Schouten

Locatie

Maranathakerk, Sliedrecht
Lijsterweg 2, Sliedrecht, Nederland
+ Google Maps