fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met Oscar Lohuis in Garyp [AFGELAST]

woensdag 15 april van 19:45 - 21:45

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze lezing niet door.

Op woensdag 15 april is er in Garyp een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De verhouding tussen Israël en de Kerk. De bijeenkomst vindt plaats in de Andreastsjerke, Greate Buorren 21 in Garyp. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De verhouding tussen Israël en de Kerk
In de kerkgeschiedenis heeft eeuwenlang de vervangingstheologie gedomineerd. Vanuit de vervangingstheologie is het gangbaar geworden om voor Israël in het Oude Testament ‘de kerk’ te lezen en voor Jeruzalem ‘het hemels Jeruzalem’. Toch blijken profetieën over Israël in onze tijd letterlijk uit te komen. We zien nu dat God zijn volk niet verstoten heeft maar hen terugbrengt uit de volken naar Zijn land. Want in de tijd waarin wij leven is het herstel van Israël toch wel een van de meest bijzondere aspecten daarvan. De wederkomst van Jezus zal niet buiten Israël omgaan. Zacharia 12 bepaalt ons bij de strijd om Jeruzalem die in het einde der tijden heviger zal worden. De contouren van diverse aspecten van deze eindstrijd kunnen we nu al duidelijk waarnemen. We denken na over tekenen van de tijd waarin wij leven. Daarom is het belangrijk dat wij Israël steunen.

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

 

Gegevens

Datum:
woensdag 15 april
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

Geert Benedictus

Locatie

Andreastsjerke, Garyp
Great Buorren 21, Garyp, Nederland
+ Google Maps