Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met Peter Pellemans in Tilburg

donderdag 15 februari van 20:00 - 22:00

Op donderdag 15 februari is er in Tilburg een studieavond met Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom Jeruzalem? De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Diederikdreef 14 in Tilburg. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Waarom Jeruzalem?
Jeruzalem is een hot item in de media wereldwijd na de uitspraak van president Trump over de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Jeruzalem is het hart van de wereld en ook het brandpunt van de wereldgeschiedenis. De geschiedenis van de stad kenmerkt zich door oorlogen, verwoestingen en opbouw. De stad ging in zijn lange geschiedenis van meer dan 3000 jaar van de ene overheerser naar de andere. Jeruzalem is de stad waar de eerste en tweede Joodse tempels stonden en de stad waar de Here Jezus gekruisigd is. Altijd was er strijd. Sion, Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

Achtergrond spreker
Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Sinds enige jaren is hij onder meer actief als docent voor de stichting Shoresh in Nederland. Hij geeft de Kesjer-cursus, over de Joodse wortels van het christelijke geloof.

Gegevens

Datum:
donderdag 15 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Ontmoetingskerk, Tilburg
Diederikdreef 14, Tilburg,
+ Google Maps