fbpx
Laden Evenementen
  • Willem Ouweneel. Foto: RD
Activiteit

Studiedag voor predikanten en voorgangers in Nijkerk

woensdag 13 november van 10:00 - 15:30

Op woensdag 13 november spreken prof. dr. Willem J. Ouweneel en prof. dr. Mart-Jan Paul op een studiedag voor predikanten en voorgangers in Nijkerk. In februari verscheen Het Israël van God, ontwerp van een Israëltheologie van de hand van prof. dr. Willem Ouweneel. Hij behandelt niet alleen  uiteenlopende opvattingen over Israël, maar presenteert ook de theologische vragen aangaande Israël en de relatie van Israël en de kerk in een samenhangende visie. Op deze studiedag zal prof. Ouweneel zijn theologie toelichten en zal  prof. Mart-Jan Paul erop reageren. Ook zullen de deelnemers in kleine groepen doorpraten. In het middagprogramma zullen beide heren plaatsnemen in een forumdiscussie, waar ook andere theologen aan zullen deelnemen. Doel van de dag is aan de hand van het Israël van God ons te verdiepen en zo ook zelf meer zicht te krijgen op ons zicht op Israël.

Deze dag, georganiseerd door Christenen voor Israël, wordt gehouden in het Israëlcentrum in Nijkerk (Henri Nouwenstraat 34). Deelname is alleen voor predikanten en voorgangers. Aanmelding kan via www.christenenvoorisrael.nl/studiedagen . De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Deelname kost € 17,50. Bij de aanschaf van het boek op die dag krijgt u de deelnamekosten retour.

Willem Ouweneel is emeritus hoogleraar filosofie en systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit. Mart-Jan Paul is als oudtestamenticus verbonden aan de ETF en aan de Christelijke Hogeschool Ede. Beide zijn oud-docent aan de Evangelische Hogeschool.

Gegevens

Datum:
woensdag 13 november
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps