fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studiedag voor predikanten en voorgangers in Nijkerk

woensdag 25 september van 10:00 - 15:30

Op woensdag 25 september organiseert Christenen voor Israël een studiedag, speciaal bedoeld voor predikanten en voorgangers, met rabbijn W. van Dijk en dr. L. Engelfriet met als thema: Omkeer en terugkeer, Israël zegenen. De bijeenkomst vindt plaats in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De aanvang is om 10.00 uur en sluiting ca. 15.30 uur, kosten € 17,50 inclusief lunch en soep. Aanmelding is verplicht, uiterlijk voor 20 september en kan via www.cvi.nl/studiedagen of via tel. 033-2458824. Meer informatie: drs. Kees de Vreugd, tel. 033-2458824.

Centraal staat de ontmoeting met Israël en het leren van het Jodendom. Wie Israël leert kennen, gaat de Bijbel met andere ogen lezen. In gesprek met elkaar hopen we te komen tot een rijker verstaan van de Bijbel en van Gods weg met Israël en de volken.

Ochtend met rabbijn W. van Dijk
Thema: Omkeer en terugkeer. En de Heere, uw God, zal u naar het land brengen …. De Heere, uw God, zal uw hart en het hart van uw nageslacht besnijden. (Deut. 30:5-6). De tekst spreekt over terugkeer naar het land en omkeer tot God. Wat is de samenhang van deze woorden? Wat betekenen ze vandaag, voor Israël en ook voor niet-Joden?
Rabbijn van Dijk was rabbijn bij de krijgsmacht. Hij spreekt met regelmaat in den lande, zowel voor een Joods als voor een christelijk gehoor. Hij houdt de Joodse traditie van het vertellen van verhalen in ere.

Middag met dr. L. Engelfriet
Thema: Israël zegenen. Wie Israël zegent, ontvangt zegen. Wat houdt die wederzijdse zegen in? Hoe kunnen we Israël zegenen? De strijd tussen Jakob en Esau om de zegen kan model staan voor de geestesgeschiedenis van Europa. Jakob/Israël wacht op de zegen van Esau.
Dr. Engelfriet is historicus en filosoof. Hij doceerde letterkunde en filosofie in het voortgezet onderwijs. In 1996 promoveerde hij op een studie over Bilderdijk en de Joden. Over de verhouding van de Europese cultuur tot het Jodendom schreef hij Abraham zien. Israël gezien door schrijvers in het westen. Engelfriet is een kenner van het werk van de cultuurfilosoof Frank de Graaff.

Predikanten van de PKN kunnen aan deze studiedagen deelnemen in het kader van het studieverlof onder eigen regie binnen de Permanente Educatie. De studiebelasting per studiedag is 4 uur. Zie www.protestantsekerk.nl.

 

 

Gegevens

Datum:
woensdag 25 september
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps