fbpx
Laden Evenementen
  • Dr. M. van Campen. Foto | Reformatorisch Dagblad
Activiteit

Studiedag voor predikanten en voorgangers in Nijkerk

woensdag 18 maart van 10:00 - 15:30

Op woensdag 18 maart spreken rabbijn Menno ten Brink en dr. M. van Campen (foto) op een studiedag voor predikanten en voorgangers. Het programma van de studiedagen begint om 10:00 en duurt tot ongeveer 15:30 Locatie: Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34, 3863 HV Nijkerk. Kosten: €17,50 inclusief lunch. Aanmelding is verplicht en kan tot aan vrijdag 13 maart via www.christenenvoorisrael.nl/studiedagen of 033-2458824.

Ochtend: Hoe bereid je je in 2020 voor op Pesach?
Na Poeriem (dit jaar op 10 maart) beginnen de voorbereidingen voor Pesach (9-16 april). Die voorbereidingen hebben een praktische aard, maar er moet ook geleerd worden: Wat zijn de voorschriften? Hoe worden ze uitgevoerd? Wat is de diepere zin ervan? De lezing van Exodus 12 (in de synagoge als toegevoegde lezing op 21 maart) vormt het startpunt van de voorbereiding. Door samen de teksten te lezen ontdekken we de relevantie voor vandaag.
Spreker: rabbijn Menno ten Brink. Rabbijn ten Brink is verbonden aan de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Naast zijn rol als rabbijn heeft hij functies als vicevoorzitter van de Europese Unie voor progressief Jodendom en decaan bij het Levisson Instituut. Tevens is Ten Brink lid van de Raad van Toezicht van de Anne Frank stichting en verzorgt hij het religieuze gedeelte van de jaarlijkse Auschwitz herdenking op Holocaust Memorial Day. Als rabbijn zet hij zich extra in voor de dialoog tussen Joden, christenen en moslims.

Middag: De kerk en de toekomst van Jeruzalem
De Bijbel heeft grote beloften voor Jeruzalem, maar Jezus voorzegt ook de val en de wederopstanding van Jeruzalem. Hoe komt dat terug in de theologie en de prediking? Welke verwachting heeft de kerk voor Jeruzalem? En welke betekenis kan dat hebben voor het leven van de gemeente?
Spreker: dr. M. (Theo) van Campen. Dr. van Campen is emeritus predikant in de PKN. Hij was predikant in diverse Hervormde gemeentes en o.m. ook directeur van het Centrum voor Israëlstudies in Ede. Hij promoveerde in 2006 op een onderzoek naar de visie op Israël in de Nadere Reformatie onder de titel ‘Gans Israël’.

De studiedag is bedoeld voor predikanten / gemeentevoorgangers en predikanten van de PKN kunnen deze dagen inzetten in het vrije deel van de Permanente Educatie. Zie www.protestantsekerk.nl Meer informatie: drs. Kees de Vreugd, tel. 033-2458824

Gegevens

Datum:
woensdag 18 maart
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps