fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studiedag voor predikanten en voorgangers op 22 mei

woensdag 22 mei van 10:00 - 15:30 | €17,50

Op woensdag 22 mei organiseert Christenen voor Israël een studiedag speciaal bedoeld voor predikanten en voorgangers. Rabbijn R. Evers en drs. W. Nieuwenhuis zullen spreken over het thema: De tempel, de Messias en de toekomst van Israël.

De bijeenkomst vindt plaats in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De aanvang is om 10.00 uur en sluiting ca. 15.30 uur, kosten € 17,50 inclusief lunch en soep. Aanmelding is verplicht, uiterlijk voor 22 maart en kan via cvi.nl/studiedagen of via tel. 033-2458824.

Centraal staat de ontmoeting met Israël en het leren van het Jodendom. Wie Israël leert kennen, gaat de Bijbel met andere ogen lezen. In gesprek met elkaar hopen we te komen tot een rijker verstaan van de Bijbel en van Gods weg met Israël en de volken.

Ochtend: rabbijn R. Evers

Thema: De tempel in de toekomst. Dagelijks wordt gebeden om het herstel van de tempel en de offerdienst. Jeruzalem zal pas echt herbouwd zijn als ook de tempel herbouwd is. Zal de tempel herbouwd worden en zo ja, waarom? Moet de offerdienst hersteld worden? Hoe zal dat eruit zien?

Rabbijn Evers is sinds 2016 opperrabbijn van Düsseldorf. Daarvoor was hij rabbijn in Amsterdam en verbonden aan het Nederlands Israëlitisch Seminarium. Hij studeerde psychologie en fiscaal recht en ontving in 1989 de rabbinale bevoegdheid. Sinds 2008 is hij dajan (rechter) bij het Europese rabbinale gerechtshof. Rabbijn Evers publiceert regelmatig over rabbinale zaken.

Middag: drs. W. J. Nieuwenhuis

Thema: De Messias van Israël, ook voor de volken. Welk beeld van de Messias bestaat er in vroeg-Joodse bronnen? Kan de studie van de bronnen een brug slaan tussen Joden en christenen?

Drs. Wim Nieuwenhuis is bezig met een onderzoeksproject naar de Joodse bronnen, waaronder de Targoems (Aramese vertalingen) en de Jeruzalemse Talmoed. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nieuwenhuis is voorzitter van het Comité Gemeentehulp Israël en voorganger binnen de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten.

Predikanten van de PKN kunnen aan deze studiedagen deelnemen in het kader van het studieverlof onder eigen regie binnen de Permanente Educatie. De studiebelasting per studiedag is 4 uur. Zie protestantsekerk.nl.

Gegevens

Datum:
woensdag 22 mei
Tijd:
10:00 - 15:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps