fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studiedag voor predikanten en voorgangers

woensdag 27 maart van 10:00 - 15:30

Op woensdag 27 maart organiseert Christenen voor Israël een studiedag met dr. Dmitry Radyshevsky met als thema: Israël en de Messias, speciaal bedoeld voor predikanten en voorgangers. De bijeenkomst vindt plaats in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De aanvang is om 10.00 uur en sluiting ca. 15.30 uur, kosten € 17,50 inclusief lunch en soep. Aanmelding is verplicht, uiterlijk voor 22 maart en kan via www.cvi.nl/studiedagen of via tel. 033-2458824. Centraal staat de ontmoeting met Israël en het leren van het Jodendom. Wie Israël leert kennen, gaat de Bijbel met andere ogen lezen. In gesprek met elkaar hopen we te komen tot een rijker verstaan van de Bijbel en van Gods weg met Israël en de volken.

Ochtend: De missie van Israël. Israël als Gods bruggenhoofd in de wereld. Tegenover de twee uitdagingen van deze tijd, enerzijds een westers agressief secularisme: mens zonder God, en anderzijds een oosters agressief islamisme: God zonder mens, staat de missie van een hersteld Israël: God wil de mens ontmoeten. Kan Israël de kerk daarin verenigen?

Middag: Kan Jezus Joden en christenen verenigen? Het grote struikelblok tussen jodendom en christendom is het geloof in Jezus als de Messias. Tegelijk ontstaat er in Israël een nieuwe verhouding tot Jezus. Wat heeft een Jood te zeggen over de eenheid van Jezus en Israël?

Spreker: dr. Dmitry Radyshevsky (Parijs/Jeruzalem). Dmitry Radyshevsky is van Russisch-Joodse afkomst. Hij studeerde theologie aan de Harvard Universiteit en promoveerde aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Hij heeft o.a. gewerkt als redacteur voor de Russische editie van de New York Times. In 1999 maakte hij aliya. Sindsdien is hij werkzaam als media-consultant. Hij is de oprichter van de Jerusalem Summit en auteur van diverse boeken. Radyshevsky beschouwt zichzelf als traditioneel Joods.

Predikanten van de PKN kunnen aan deze studiedagen deelnemen in het kader van het studieverlof onder eigen regie binnen de Permanente Educatie. De studiebelasting per studiedag is 4 uur. Zie www.protestantsekerk.nl.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 27 maart
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps