Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar door ds. Henk Poot in Geldermalsen (2/3)

donderdag 16 november 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op donderdag 16 november is er in Geldermalsen de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Judea en Samaria. De laatste avond is op donderdag 23 november en gaat over ‘Jezus en Israël’. De bijeenkomsten vinden plaats in Zalencentrum Ons Huis, Herman Kuijkstraat 11 in Geldermalsen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Gods beloften voor Israël

Israël is een uniek land en een uniek volk, het volk dat ontstaan is in de oudheid en nog steeds bestaat, inclusief taal en tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe, de Bijbel. In de Bijbel lezen we nogal wat beloften die God aan Israël doet. Denk alleen al aan de bekende belofte, in Genesis 12: ‘Ik zal zegenen wie u zegenen’. Het hart van Israël is Jeruzalem. Daar stond de eerste en de tweede tempel. Jezus noemde de stad de ‘stad van de grote Koning’ en roept op om voor Sion te bidden. Daarom wordt het de navel van de aarde genoemd en wordt Jeruzalem voor de volken in de eindtijd een steen des aanstoots.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
donderdag 16 november 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Ons Huis, Geldermalsen
Herman Kuijkstraat 11, Geldermalsen,
+ Google Maps