Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Hattem (2/3)

woensdag 25 april van 20:00 - 22:00

Op woensdag 25 april is er in Hattem de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Israël, Jezus en de toekomst. De laatste avond is op woensdag 2 mei. De bijeenkomsten vinden plaats in de Gasthuiskerk, Achterstraat 9-13 in Hattem. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël, Jezus en de toekomst
In de kerkgeschiedenis is de Here Jezus vaak losgemaakt van de Thora. Johannes noemt Hem het levende Woord en daar bedoeld hij mee de levende Thora. Als Johannes schrijft dat de wet door Mozes gegeven is en de genade en de trouw door Jezus Christus is gekomen, dan is dat geen tegenstelling, maar een intensivering. Als Johannes schrijft dat het Woord vlees geworden is, betekent dat ook niet dat het Woord uit de Heilige Schrift is weggetrokken en dat de kracht van de wet en de profeten is verdwenen. Het is juist een nog dichter bij komen van Gods openbaring. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van de Messias, en Zijn wederkomst en de vestiging van Zijn koningschap over Israël zal plaatsvinden in dezelfde stad als van waar hij vertrok: Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
woensdag 25 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Gasthuiskerk, Hattem
Achterstraat 9-13, Hattem,
+ Google Maps