Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Heerenveen (1/3)

maandag 16 april van 20:00 - 22:00

Op maandag 16 april is er in Heerenveen de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De beloften van God aan Israël. De andere data zijn: maandag 23 april (thema: Jezus en Israël) en maandag 30 april (thema: de komst van Gods Koninkrijk). De bijeenkomsten vinden plaats in Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1 in Heerenveen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De beloften van God aan Israël
Israël is een uniek land en een uniek volk, het volk dat ontstaan is in de oudheid en nog steeds bestaat, inclusief taal en tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe, de Bijbel. In de Bijbel lezen we nogal wat beloften die God aan Israël doet. Denk alleen al aan de bekende belofte, in Genesis 12: ‘Ik zal zegenen wie u zegenen’. Wat is de betekenis van Gods beloften aan Israël na de komst van Jezus? Zijn alle beloften in Jezus vervuld, en dus niet meer geldig? Of juist wel? Of… nog wel geldig, maar dan alleen voor christenen? En heeft Jezus eigenlijk ook specifieke beloften gedaan aan Israël?

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
maandag 16 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Trinitas, Heerenveen
Coehoorn van Scheltingaweg 1, Heerenveen, Nederland
+ Google Maps