Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Heerenveen (2/3)

maandag 23 april van 20:00 - 22:00

Op maandag 23 april is er in Heerenveen de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is:  Jezus en Israël. De laatste avond is op maandag 30 april (thema: de komst van Gods Koninkrijk). De bijeenkomsten vinden plaats in Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1 in Heerenveen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Jezus en Israël
In de kerkgeschiedenis is de Here Jezus vaak losgemaakt van de Thora. Johannes noemt Hem het levende Woord en daar bedoeld hij mee de levende Thora. Als Johannes schrijft dat de wet door Mozes gegeven is en de genade en de trouw door Jezus Christus is gekomen, dan is dat geen tegenstelling, maar een intensivering. Als Johannes schrijft dat het Woord vlees geworden is, betekent dat ook niet dat het Woord uit de Heilige Schrift is weggetrokken en dat de kracht van de wet en de profeten is verdwenen. Het is juist een nog dichter bij komen van Gods openbaring. In de Thora toont God immers ook zijn liefde en genade (Exodus 34:6), maar dit gaat een stap verder: nu is het Woord van God in vlees en bloed in het midden van Israël verschenen, als Immanuël. De Zoon is in Jezus nog steeds Immanuël en al is Hij verheerlijkt en opgenomen in de hemel, dat heeft de vleeswording van het Woord niet ongedaan gemaakt. Voor Israël en ons verborgen is Hij aan de rechterhand van God voorspraak van zijn broeders en zusters.

 

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
maandag 23 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Trinitas, Heerenveen
Coehoorn van Scheltingaweg 1, Heerenveen, Nederland
+ Google Maps