Laden Evenementen
  • Ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Lemmer (2/3)

woensdag 6 juni van 20:00 - 22:00

Op woensdag 6 juni is er in Lemmer de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Israël, Jezus en de toekomst. De laatste avond is op woensdag 13 juni. De bijeenkomsten vinden plaats in Baptistengemeente Lemmer, Wega 1 in Lemmer. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël, Jezus en de toekomst
In deze lezing wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Israël. Israël is een uniek land en een uniek volk, het volk dat ontstaan is in de oudheid en nog steeds bestaat, inclusief taal en tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. De profeten worstelden met de ontrouw van Israël, maar vertellen ook de hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Onze verlosser en Here Jezus Christus is Jood uit de Joden, geboren en getogen in zijn volk Israël. Zijn wederkomst en de vestiging van Zijn koningschap over Israël zal plaatsvinden in dezelfde stad als van waar hij vertrok: Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 6 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Baptistengemeente Lemmer
Wega 1, Lemmer,
+ Google Maps