Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar door ds. Henk Poot in Nieuwe Pekela (3/3)

21 november 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op dinsdag 21 november is er in Nieuwe Pekela de laatste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jozef, Jezus en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Baptisten Gemeente, Jan Oldenburgerstraat 45 in Nieuwe Pekela. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Jozef, Jezus en Israël

Vaak is de geschiedenis van Jozef gelezen als het verhaal van de vrome zoon van Jakob die ondanks alles wat hem overkomt, trouw blijft aan zijn geloof. Een prachtig voorbeeld voor ons leven met God. Maar de geschiedenis kan ook gezien worden als een profetie over het leven van Jezus en Gods plan met het volk Israël.

Om een paar voorbeelden te geven: Jozef wordt verkocht door Juda, Jezus door Judas. In de gevangenis predikt Jozef de uitleg van de dromen aan twee mensen die gevangen zijn, de schenker en de bakker. De een wordt verhoogd, de ander wordt veroordeeld. Ook aan het kruis zien we dat twee misdadigers Jezus omringen. Als Jozef koning van Egypte wordt, redt hij de wereld van de dood, terwijl zijn broers nog van niets weten. Juda is zelfs in die tijd in ballingschap gegaan. Dat zijn lijnen die we ook terugvinden in de heilsgeschiedenis als het gaat om Jezus en het Joodse volk.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
21 november 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Baptistengemeente Nieuwe Pekela
Jan Oldenburgerstraat 45, Nieuwe Pekela, Nederland
+ Google Maps