Laden Evenementen
  • Ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Poeldijk (2/3)

maandag 4 juni van 20:00 - 22:00

Op maandag 4 juni is er in Poeldijk de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. De laatste avond is op maandag 11 juni. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël, Jezus en de toekomst. De bijeenkomsten vinden plaats in het Hervormd Kerkelijk Centrum, Fonteinstraat 6 in Poeldijk. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël, Jezus en de toekomst
We beginnen met de ontstaansgeschiedenis van Israël. We horen over de roeping van Abram en de uittocht uit Egypte en het geschenk van de Wet. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. We gaan in op de prediking van de profeten die worstelen met de ontrouw van Israël, maar die ook vertellen van een hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Wat is zijn relatie met Israël? In de tweede lezing gaat het over Christus en in de derde lezing gaan we in de tijd waarin wij leven.                   Literatuur: Knecht des Heren en Zoon van de Gezegende.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

Gegevens

Datum:
maandag 4 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Hervormd Kerkelijk Centrum, Poeldijk
Fonteinstraat 6, Poeldijk,
+ Google Maps