Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot
Activiteit

Studieseminar door ds. Henk Poot in St. Philipsland (1/2)

13 september 2017 van 19:30 - 21:30 | Gratis

Op woensdag 13 september is er in St. Philipsland de eerste studieavond in een serie van twee met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem. De andere bijeenkomst is op donderdag 14 december. De bijeenkomsten vinden plaats in de Hervormde Kerk, Kerkring 1 in St. Philipsland. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Jeruzalem

In 2017 gedenken we het begin van de reformatie in 1517. In datzelfde jaar wordt Jeruzalem bezet door het Turkse rijk. Het is een beheersing die 400 jaar duren zal en in 1917 tot een einde komt. Vijftig jaar – een jubeljaar later – wordt de oude stad van Jeruzalem herenigd met de nieuwe en daar denken we ook aan in 2017. Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Waarom wordt het de navel van de aarde genoemd en wordt Jeruzalem voor de volken in de eindtijd een steen des aanstoots? In deze Bijbellezing gaat ds. Henk Poot in op de oorsprong, de geschiedenis en de toekomst van Sion.

 Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
13 september 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Hervormde Kerk, St. Philipsland
Kerkring 1, Sint Philipsland, Nederland
+ Google Maps