Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel
Activiteit

Studieseminar door ds. Henk Poot in Zetten (2/3)

26 september 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op dinsdag 26 september is er in Zetten de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: het geheim van Israël. De laatste bijeenkomst is op dinsdag 3 oktober. De bijeenkomsten vinden plaats in Ontmoetingscentrum de Verbinding, Stationstraat 1 in Zetten. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Het geheim van Israël

In deze lezing wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Israël. Israël is een uniek land en een uniek volk, het volk dat ontstaan is in de oudheid en nog steeds bestaat, inclusief taal en tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. De profeten worstelden met de ontrouw van Israël, maar vertellen ook de hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Onze verlosser en Here Jezus Christus is Jood uit de Joden, geboren en getogen in zijn volk Israël. Zijn wederkomst en de vestiging van Zijn koningschap over Israël zal plaatsvinden in dezelfde stad als van waar hij vertrok: Jeruzalem.

 Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
26 september 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

De Verbinding, Zetten
Stationstraat 1, Zetten, Nederland
+ Google Maps