Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieseminar met ds. Kees van Velzen in Nieuw Vennep (1/3)

woensdag 24 januari van 20:00 - 22:00

Op woensdag 24 januari is er in Nieuw Vennep de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Ruth, uw volk is mijn volk, uw God is mijn God. De andere data zijn: woensdag 31 januari en 7 februari. De bijeenkomsten vinden plaats in Het Trefpunt, Hoofdweg 1318 in Nieuw Vennep. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Ruth, uw volk is mijn volk, uw God is mijn God.
Het levensverhaal van Ruth is fascinerend en bijzonder geleid door de Here. Geen toevalligheid dat zij trouwt met een zoon van Naomi en met haar meegaat, terug naar Israël.  Ook is het geen toeval dat Ruth langs de akker van Boaz voedsel zoekt. Het brengt een grote wending in haar leven en dat van haar schoonmoeder Naomi. Doordat Ruth trouwt met Boaz komt zij in de geslachtslijn van de Here Jezus en wordt zij een schakel is in Gods verlossingsplan met de mensheid. En het Israël van de dagen van Ruth is nog hetzelfde volk Israël van onze tijd. Ds. Kees van Velzen zal hierover spreken dat Gods volk Israël nog steeds  een grote en blijvende rol speelt in Gods heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
woensdag 24 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Het Trefpunt, Nieuw-Vennep
Hoofdweg 1318, Nieuw-Vennep ,
+ Google Maps