Laden Evenementen
  • Ds. Kees van Velzen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieseminar met ds. Kees van Velzen in Rotterdam

woensdag 22 november 2017 van 19:45 - 21:45

Op woensdag 22 november is er in Rotterdam de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Het boek Ruth, de plaats van Israël in Gods heilsplan. De andere data zijn: woensdag 17 januari en 21 februari. De bijeenkomst vindt plaats in de Zuiderkapel, Charloisse Lagedijk 593. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Het boek Ruth, de plaats van Israël in Gods heilsplan
Het levensverhaal van Ruth is fascinerend en bijzonder geleid door de Here. Geen toevalligheid dat zij trouwt met een zoon van Naomi en met haar meegaat, terug naar Israël.  Ook is het geen toeval dat Ruth langs de akker van Boaz voedsel zoekt. Het brengt een grote wending in haar leven en dat van haar schoonmoeder Naomi. Doordat Ruth trouwt met Boaz komt zij in de geslachtslijn van de Here Jezus en wordt zij een schakel is in Gods verlossingsplan met de mensheid. En het Israël van de dagen van Ruth is nog hetzelfde volk Israël van onze tijd. Ds. Kees van Velzen zal hierover spreken dat Gods volk Israël nog steeds  een grote en blijvende rol speelt in Gods heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

 

 

Gegevens

Datum:
woensdag 22 november 2017
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Zuiderkapel, Rotterdam
Charloisse Lagedijk 593, Rotterdam, Nederland
+ Google Maps