Laden Evenementen
  • Ds. Willem J. J. Glashouwer
Activiteit

Studieseminar met ds. Willem J.J. Glashouwer in Nunspeet

dinsdag 27 februari van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 27 februari is er in Nunspeet een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Apostolicum en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Opstandingskerk, Feithenhof 24 in Nunspeet. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Apostolicum en Israël
Er zijn 12 stammen van Israël, er zijn 12 Apostelen, er zijn 12 poorten en 12 fundamenten van het Nieuwe Jeruzalem. En de Apostolische Geloofsbelijdenis telt ook 12 artikelen, maar geen woord over Israël of het Joodse volk. Dit jaar herdenkt de christenheid wereldwijd 500 jaar Luther en de Reformatie. Sinds Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen aansloeg op de deur van de Slotkapel in Wittenberg om een publiek debat op gang te brengen, schijnt het licht van de Reformatie. Luther plaatste de Bijbel weer in het hart van de Kerk. En dat licht schijnt nog steeds in de wereld. Alleen door geloof. Alleen door genade. Alleen door Jezus Christus. Alleen door het Woord van God. Alleen tot eer van God. Maar geen woord over Israël of over het Joodse volk. Terwijl je bijna geen bladzijde in de Bijbel kunt vinden waarin niet gesproken wordt over Israël en het Joodse volk. Hoe kan dat?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Gegevens

Datum:
dinsdag 27 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

M. ten Brinke
Telefoon:
0341-253387

Locatie

Opstandingskerk, Nunspeet
Feithenhofweg 24, Nunspeet,
+ Google Maps