fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Eastermar (3/4)

woensdag 13 februari van 20:00 - 22:00

Op woensdag 13 februari is er in Eastermar de derde studieavond in een serie van vier met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De boodschap van de profeet Zacharia, hoop op de toekomst. De laatste avond is op woensdag 27 februari. De bijeenkomsten vinden plaats in de Hege Stins, Torenlaan 12-14 in Eastermar. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De boodschap van de profeet Zacharia, hoop op de toekomst
De prediking van Zacharia is zonder twijfel een boodschap van bekering en van een nieuw begin voor de tijdgenoten van de profeet. Hoewel de ballingen zijn teruggekeerd uit Babel, is Jeruzalem nog niet de beloofde stad van de vrede en bovendien is de tempel nog niet herbouwd. Daar gaat de profetie van Zacharia zonder twijfel op in. Maar de acht nachtgezichten die de profeet krijgt, geven ook inzicht op een toekomst die verder weg ligt: We horen van de komst van de priester-koning die het volk zal leiden, we zien hoe het de volkeren om Israël heen zal vergaan, we leren over de geestelijke vernieuwing van Israël en uiteindelijk krijgen we iets te zien van de ontknoping van de heilsgeschiedenis en in dat alles maken we kennis met de markante figuur van de Engel des Heren.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
woensdag 13 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nico Hoekstra
Telefoon:
0512-471 792

Locatie

De Hege Stins
Torenlaan 12 , Eastermar, Nederland
+ Google Maps