fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Leeuwarden (2/2)

dinsdag 15 oktober van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 15 oktober is er in Leeuwarden de tweede studieavond in een serie van twee met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het thema is: Israël en het evangelie van Johannes. De bijeenkomst vindt plaats in de Kurioskerk, Julianalaan 38 in Leeuwarden. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël en het evangelie van Johannes
Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien dan de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël. Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, gaan we op deze laatste avond in op de betekenis van het Loofhuttenfeest.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
dinsdag 15 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Kurioskerk, Leeuwarden

Locatie

Kurioskerk, Leeuwarden
Julianalaan 38, Leeuwarden,
+ Google Maps