fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Lelystad (2/3)

donderdag 26 september van 20:00 - 22:00

Op donderdag 26 september is er in Lelystad de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het thema is: Israël en het evangelie van Johannes. De laatste avond is op donderdag 10 oktober. De bijeenkomsten vinden plaats in Max het musje, Groene Velden 83 in Lelystad. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. 

Israël en het evangelie van Johannes
Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien dan de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël. Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, gaan we op de laatste avond in op de betekenis van het Loofhuttenfeest.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
donderdag 26 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Max het mutsje, Lelystad
Groene Velden 83, Lelystad, Nederland
+ Google Maps