fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Oldemarkt (1/3)

dinsdag 26 maart van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 26 maart is er in Oldemarkt de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het thema is: Israël en de Bijbel. De andere data zijn dinsdag 2 en 9 april. De bijeenkomsten vinden plaats in de Ontmoeting, Marktplein 9 in Oldemarkt. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Israël en de Bijbel
Lessen uit de zes lezingen van de afgelopen jaren in Oldemarkt over Israël en Jezus, Jeruzalem, de kerk en de toekomst. We volgen Abraham en Jozef, kijken nog een keer naar Psalm 122, besteden aandacht aan Jeruzalem en het evangelie van Johannes en aan het geheim van Israël. We gaan in op de roeping en de betekenis van Israël, de taak van de Messias en zijn verhouding met het Joodse volk en tenslotte kijken we naar de toekomst en de tekenen van de tijd en de rol van de kerk ten aanzien van Israël en wat er is misgegaan. Israël is bijna elke dag in het nieuws, Jeruzalem als hoofdstad is omstreden. Wat is de betekenis van Israël en Jeruzalem eigenlijk en wat hebben zij te maken met de toekomst? Met de geschiedenis die God maakt!

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
dinsdag 26 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Janny Bouwer
Telefoon:
0561-452171

Locatie

de ontmoeting, Oldemarkt
Marktplein 9, Oldemarkt,
+ Google Maps