fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Onstwedde (2/3)

maandag 14 januari van 20:00 - 22:00

Op maandag 14 januari is er in Onstwedde de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Het geheim van Israël. De laatste datum is maandag 21 januari. De bijeenkomsten vinden plaats in ‘d Ekkelkaamp, Kerklaan 1 in Onstwedde. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Het geheim van Israël
We beginnen met de ontstaansgeschiedenis van Israël. We horen over de roeping van Abram en de uittocht uit Egypte en het geschenk van de Wet. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. We gaan in op de prediking van de profeten die worstelen met de ontrouw van Israël, maar die ook vertellen van een hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Wat is zijn relatie met Israël? In de eerste lezing gaat het over de roeping van Israël, in de tweede over Christus en in de derde lezing gaan we in de tijd waarin wij leven.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
maandag 14 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

‘d Ekkelkaamp, Onstwedde
Kerklaan 1, Onstwedde, Nederland
+ Google Maps