fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Vriezenveen (2/2) [AFGELAST]

maandag 11 mei van 20:00 - 22:00

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze avond niet door.

Op maandag 11 mei is er in Vriezenveen de tweede studieavond in een serie van twee met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Israël, Kerk en antisemitisme. De bijeenkomst vindt plaats in het Cultureel Centrum, Kerkstraat 2 in Vriezenveen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël, Kerk en antisemitisme
Wat me opvalt is dat als het in de kerk over Israël gaat, of over de Joden, mensen altijd ongemeen fel en met emotie kunnen reageren, alsof de turbo erop gaat. Ik merk dat voortdurend. Voorgangers proberen uit alle macht het onderwerp Israël te vermijden, omdat dat scheuring brengt en de kerk heeft het toch al zo moeilijk. Wat is dat toch? In het boek Jodenhaat en Zionshaat gaat het over een waan. Er zit iets irrationeels achter, je kunt er je vinger niet achter krijgen. In Gods Woord staat: Zonder Israël geen eredienst, geen psalmen, geen Tenach en geen Nieuwe Testament, zonder Israël geen weet van de toekomst en van het Koninkrijk, geen verbonden, geen wetgeving, geen Messias. Dat wringt. Ik wil deze avond ingaan op wat er in de kerk aan antisemitisme aanwezig was en is en hoe zich dat vanuit de allervroegste kerk ontwikkeld heeft.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
maandag 11 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Marjan Schutmaat

Locatie

Cultureel Centrum, Vriezenveen
Kerkstraat 2, Vriezenveen, Nederland
+ Google Maps