fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Jaap de Vreugd in Medemblik (1/3)

dinsdag 15 oktober van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 15 oktober is er in Medemblik de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De plaats van Israël in Gods heilsplan. De andere bijeenkomsten zijn op: dinsdag 29 oktober met het thema: Profetie en vervulling en op dinsdag 5 november met het thema: Israël en de Kerk, wat is er misgegaan.  De bijeenkomsten vinden plaats in het ABC gebouw, Almereweg 36 in Medemblik. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De plaats van Israël in Gods heilsplan
Ds. Jaap de Vreugd: “Ik ben ervan overtuigd, dat het gebeuren rond Israël een van de grote tekenen van God in onze tijd is. Daarom spreek ik graag over de plaats van Israël in Gods heilsplan, over profetie en vervulling, over de relatie Israël en de kerk, over wat er mis ging in die relatie: vervangingstheologie en anti-judaïsme, over zionisme en christenzionisme, over antisemitisme enz. enz. Ik geniet er enorm van om met medechristenen over deze en andere onderwerpen betreffende Israël van gedachten te wisselen vanuit het profetisch Woord van God..”

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
dinsdag 15 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jan van Vliet

Locatie

ABC gebouw, Medemblik
Almereweg 36, Medemblik, Nederland
+ Google Maps