fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Kees van Velzen in Aalsmeer (2/2)

maandag 20 januari van 20:00 - 22:00

Op maandag 20 januari is er in Aalsmeer de tweede studieavond in een serie van twee met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jes. 43, terugkeer en verlossing. De bijeenkomst vindt plaats in Gebouw Mendel, Zwarteweg 98 in Aalsmeer. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Jes. 43, terugkeer en verlossing
Op 14 mei 1948 werd de staat Israël weer opricht en begon een tijd van grote oorlogen in het Midden-Oosten, maar ook van de terugkeer van het Joodse volk naar het Land van hun voorvaderen en Land van de Belofte. In meer dan 70 jaar inmiddels is het grotendeels braakliggende land veranderd in een modern westers land en heeft Israël als volk zijn eigen plaats verovert en ontwikkelt. Het is bijzonder om allerlei Schriftgedeelten over de terugkeer van Israël en herstel van het land in de profeten in onze dagen werkelijkheid te zien worden. Maar er is ook veel strijd en Jeroesjalajim, de stad van vrede, is ook de steen des aanstoots tot op de huidige dag. Zacharia spreek ook dat Jeruzalem een schaal van bedwelming is voor alle volken, want alle volken zullen in eindtijd naar Jeruzalem trekken voor laatst strijd. Dan zal de Here zijn volk verlossen.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

 

 

Gegevens

Datum:
maandag 20 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Marry Ravesloot
Telefoon:
0297-360235

Locatie

Gebouw Mendel, Aalsmeer
Zwarteweg 98, Aalsmeer, Nederland
+ Google Maps