Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Kees van Velzen in Wormerveer (3/3)

dinsdag 16 oktober van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 16 oktober is er in Wormerveer de laatste studieavond in een serie van drie met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God. De bijeenkomst vindt plaats in de VEG, Hennepad 2 in Wormerveer. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God
In deze studie zien we dat in een nagenoeg hopeloze situatie de belijdenis en het geloof van een Moabitische vrouw alles zal veranderen. Zij betuigt haar solidariteit met haar schoonmoeder, met het Joodse volk en spreekt haar geloof uit in de God van Israël. Waarom deed ze dat terwijl ze weduwe was, haar schoonmoeder haar zwaar ontmoedigde met haar mee terug te keren naar Israël en haar schoonzuster, die ook weduwe was, hen had verlaten? Les voor ons: Geloven is niet alleen maar iets voor als het mooi weer is. Juist in de soms bizarre situaties van het leven is een vast geloof in de God van Israël, in de Here Jezus en het uitleven van de solidariteit met Zijn volk, nodig. Dat verandert zelfs de loop van de geschiedenis!

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 16 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

VEG, Wormerveer
Telefoon:
0299-462684/06-51178969

Locatie

VEG, Wormerveer
Hennepad 3, Wormerveer, Nederland
+ Google Maps