fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Oscar Lohuis in Alblasserdam

donderdag 23 mei van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op donderdag 23 mei is er in Alblasserdam een studieavond met ds. Oscar Lohuis van Christenen voor Israël. Het thema is: Wie is Jezus in relatie met Israël? De bijeenkomst vindt plaats in ’t Scheepke, Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Wie is Jezus in relatie tot Israël?
Het is moeilijk voor ons om te beseffen dat Jezus in veel opzichten bij Israël hoort. Door de eeuwen heen hebben wij Hem zo van Zijn Joodse wortels ontdaan, dat we Jezus en Israël maar moeilijk met elkaar in verband weten te brengen. Velen die in Hem geloven, van Hem getuigen of over Hem prediken hebben het nooit over Israël. Of misschien toch wel, maar dan in negatieve zin, omdat Hij botste met de Joodse leiders van Zijn tijd. Toch zijn Jezus en Israël niet van elkaar te scheiden. Hun geschiedenissen hebben veel overeenkomsten. God heeft in Jezus naar Zijn volk Israël omgezien en Hij is gekomen om zijn volk Israël te verheerlijken, zo lezen wij in Lukas 1 en 2. Wat hebben het evangelie van Jezus en de geschiedenis en toekomst van Israël met elkaar te maken?

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
donderdag 23 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

‘t Scheepke, Alblasserdam
Rijnstraat 434, Alblasserdam, 2953 CT Nederland
+ Google Maps