fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Oscar Lohuis in Den Bosch (2/3)

donderdag 21 november van 20:00 - 22:00

Op donderdag 21 november is er in Den Bosch de tweede studieavond in een serie van drie met Peter Pellemans en ds. Oscar Lohuis.

Donderdag 21 november, ds. Oscar Lohuis, thema: Wat christenen over Israël moeten weten.
Donderdag 28 november, Peter Pellemans, thema: Israël in de finale van de geschiedenis.
De bijeenkomsten vinden plaats in de Wederkomstkerk, Rijnstraat 20 in Den Bosch. De aanvang is steeds om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Wat christenen over Israël moeten weten
Het Nieuwe Testament maakt duidelijk dat Gods bijzondere uitverkiezing van Israël niet ongedaan is gemaakt sinds Jezus Christus in deze wereld is gekomen. Het is daarom heel belangrijk om nederig te zijn ten opzichte van Israël. Een zorgvuldig kijken naar wat Romeinen 11:11-36 leert heeft al bij heel veel christenen geleid tot een geheel nieuwe houding ten opzichte van het Joodse volk. In Efeze 2:11-22 en 3:6 zien we dat wij medeburgers, mede-erfgenamen en mededeelgenoten met Israël zijn geworden. Het is belangrijk te beseffen wat dat wel en niet inhoudt. Het christendom heeft Jezus en de apostelen losgekoppeld van het volk Israël. Dat klopt niet. In deze lezing denken we na over de eenheid van de Kerk met Israël, hoe de niet-Joodse gelovigen in Jezus zich verhouden tot het verbondsvolk van God.

Achtergrond spreker
Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het christelijke geloof.

Gegevens

Datum:
donderdag 21 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Wederkomstkerk, Den Bosch
Rijnstraat 20, 's-Hertogenbosch, Nederland
+ Google Maps